En mørk hemmelighet

Brownies må nesten regnes som “staple food” her i USA, sammen med peanøttsmør, chips og apple sauce. Derfor unngår jeg som regel å bake det, fordi jeg vet at alle andre kan bake en versjon som har gått i arv gjennom generasjoner og som smaker mye bedre enn det jeg kan få til.

Men så fikk jeg en eske med forsyninger fra Norge, blant annet et glass med salt lakris-sirup fra Johan Bülow. Etter å ha prøvd det mest åpenbare, nemlig helle litt over vaniljeis, ville jeg finne ut av hva mer jeg kunne gjøre med sirupen. På Facebook fikk jeg tips om å  bruke den i brownies, og det ble rett og slett himmelsk godt. Du kan bruke en helt vanlig brownieoppskrift, men her kommer en basert på amerikanske mål:

  • 1/2 kopp smør
  • 1 kopp sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
  • 1/3 kopp kakaopulver, usøtet
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts bakepulver
  • 2 ts salt lakris-sirup

Smelt smøret i en kjele, ha i sukker, egg og vanilje og bland. Rør inn hvetemel, kakao, salt, bakepulver og ikke minst lakrisen. Ikke pisk for hardt eller lenge. Hell over i 8 x 8 inch form, som tilsvarer 20 x 20 cm. En rund form funker like bra. Stek på 175 grader i 25-30 minutter. Pass på at du ikke steker for lenge, for brownies skal være litt seige.Image

De ser så vanlige og uskyldige ut, men inneholder en mørk hemmelighet.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s