Penne med ricotta, sitron og squash

En oppdatert versjon av denne oppskriften er å finne på Mias nye og helvegetariske matblogg, Green Bonanza.

 

 

Skal vi spise strictly vegan resten av februar, spurte min samboer. Greit, sa jeg. Skal bare ha pasta med ost og ost til middag først.

ricottaJanuar og februar er hektiske måneder her i huset i år, så når man både vil ha god mat og vil at det skal gå fort, blir det en liten daglig utfordring med middagen. Jeg liker derfor godt at hele middagen tar så lang tid som det tar å koke pasta. Denne retten har ikke veldig mange ingredienser, og sånn liker jeg det ofte med pastamiddager. Da får man smakt på alt som er oppi. I denne retten smaker man sitronen veldig godt, så om du ikke er så glad i sitronsmaken, vær litt forsiktig med sitronskallet.

Til to personer trenger du:

  • 200-250 gram penne (vi regner ca 100 gram per pers), kokt som det står på pakka
  • 1 stor, grønn squash, delt i to og deretter skåret i skiver
  • 2-3-4 hvitløksfedd
  • 1 spiseskje smør / olje
  • En halv pakke ricotta
  • Skall av ca en halv økologisk sitron
  • Salt og pepper
  • En håndfull basikilum, grovkuttet
  • Eventuell parmesan og ristede pinjekjerner på toppen

Start med å sette pastavannet på kok, og kok pastaen etter instruksen på pakka. I en stor panne eller gryte (jeg bruker min Le Creuset-gryte til denne retten) varmer du opp smør og grovhakkede hvitløksfedd. Jeg liker å ha hvitløken oppi sammen med smøret, da vil den ikke brenne seg, fordi det får bli varmt sammen. Når hvitløken begynner å bli mør, har du oppi squash-bitene, og lar de surre godt og lenge, til de blir myke, møre og litt brune i kantene. Riv skallet av en økologisk sitron over squashen. Omtrent nå er pastaen din ferdigkokt, så da er det på tide å ha den sammen med halv boks med ricotta i squash-gryta. Rør godt sammen så alt blir blandet, og salte og pepre litt. Basilikum drysser du over når du har hatt pastaen opp på tallerkenen. Parmesan og rista pinjekjerner er godt, men ikke et must. Det samme gjelder rødvinen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s