Thanksgivingstemning

photo 4Høsten er her, barna lager Thanksgivingpynt på skolen og i barnehagen og vi har fått første del av vår “winter share” fra gården der vi henter grønnsaker. Blant grønnsakene denne gangen fant vi en oval blågrågrønn sak med veldig hardt skall. Et innlegg på Facebook med bilde ga meg svaret på hva det var, nemlig en Hubbard Squash.

photo 1

Våre amerikanske venner som kan mye om grønnsaker, var også så vennlige og sendte meg en oppskrift vi kunne bruke. Den oppskriften forsvant i dragsuget av syke barn og eksamensforberedelser, men i går lagde jeg noe som jeg tror ligner på originaloppskriften:

  • 3 cups Hubbard squash eller en annen type gresskar i terninger
  • 1 cup kraft
  • 1 ss Craisins (tørkede tranebær)
  • 2 ss pekannøtter
  • salt og pepper

Sett ovnen på 150 grader og rist pekannøttene i ca 10 minutter. Hakk.

Legg craisins i kokende vann i ca 10 minutter. Hakk.

Slit desperat med å få av skallet på Hubbard squashen, og når du endelig har fått det av, del opp i terninger og kok til det er mørt i kraften. Bland terningene med craisins og nøtter og smak til med salt og pepper.

photo 2 photo 3

Dette serverte jeg med kylling som hadde stått og godgjort seg i crockpoten hele dagen. Verdens enkleste crockpotkylling lager du slik:

  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 kylling
  • Krydder (jeg brukte timian, chilipulver, røkt paprikepulver, salt og pepper)

Del løken opp i grove biter og legg i bunnen av crockpoten sammen med hvitløk. Gni kyllingen inn i krydderblandingen (bruk hel kylling, eller del den opp eller feks bare lår) og legg oppå løken. La stå i 7-8 timer på svak varme eller 4-5 på sterk. Kyllingen er ferdig når den løsner fra beinet.

Og så husmortrikset: behold løken og kraften i crockpoten, legg oppi kyllingbeina og feks gulrot, selleri og laubærblad, fyll opp med vann og sett på svak varme over natten. Og voila, du har kyllingkraft!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s