Frokostlunsjellermiddag-pai

Hei! En oppdatert variant av denne oppskriften er å finne på Mias nye helvegetariske matblogg, Green Bonanza.

 

 

 

Det har vært øya, og tradisjonen tro hadde vi øyafrokost. Det beste med å ha masse folk til festivalfrokost (sett bort fra at den inneholder alkohol), er at man kan lage masse forskjellig mat, som egentlig ikke passer sammen, men som under festivalfrokosten passer sammen allikevel. Eru med?

En av rettene jeg lagde var en pai, som passer fint til frokost, passer fint til lunsj, passer fint til middag. Jeg jukser og bruker den paideigen fra maizena. Jeg synes den funker helt fint, og den trenger ikke forstekes. Middag til fire, lunsj til åtte, frokost til seksten om du har annet godis i nærheten. Perfekt med grønn salat og en frisk sitrondressing på siden.

pai

What you need:

  • En stor pose fersk spinat (det er vel omtrent 220 gram)
  • Cherrytomater (en halv boks)
  • Fersk fetaost (100 gram)
  • Fire egg
  • Fire spiseskjeer melk
  • Et fedd hvitløk
  • Salt, pepper, og en dæsj chilli if you like

What you do:

  1. Lag deigen sånn som det står beskrevet på pakka. Trykk den ut i en paiform, og ca to centimeter opp på kanten.
  2. Grovhakk spinaten, og ha den i stekepanne på medium varme (uten olje). Spidd hvitløksfeddet med en gaffel, og bruk det til å røre rundt med. Spinaten skal miste masse væske og bli omtrent en fjerdedel av hva den opprinnelig var. Legg spinaten i bunnen av paien, fordel fint utover.
  3. Del cherrytomatene i fire, strø dem litt rundtomkring.
  4. Bruk hendene og smuldre opp fetaosten, oppi formen.
  5. Bland sammen fire egg, fire spiseskjeer melk (eventuelt vann), noen kvernerunder med salt og pepper, og en pinsj chilli. Hell oppi forma, pass på at det blir godt fordelt. Det gjør ingenting at tomater og feta stikker opp fra eggestanden, den vil heve seg litt.
  6. Sett i ovnen. Stekes i ca tjue minutter.

Enkelt. Veldig enkelt. Smaker godt kald også. Det går også an å ha i litt løk (foreksempel langtidsstekt gul løk, eller finhakket charlottlauk).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s