Hva skal jeg bruke all basilikumen til?

Image

 

Hagen er full av basilikum og det er grenser for hvor mange tomat og basilikumbrødskiver jeg kan spise. Derfor har vi hatt to pestomiddager på rad.

Min pesto:

  • En god dose basilikum, gjerne noe som tilsvarer en potte man får på butikken
  • En dæsj ristede pinjekjerner
  • 75 g parmesan
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
  • salt og pepper

Rist pinjekjernene i en panne og bland alle ingrediensene med en stavmikser el.

Dag 1 brukte vi pestoen med linguini, grillet kylling og stekt grønn og gul squash.

Dag 2 lagde vi ovnsbakt kveite med pesto og bakt squash og fennikel.

Ovnsbakt kveite:

  • Kveitefilet
  • Pesto
  • Brødsmuler
  • 1-2 squash
  • 1 fennikel
  • olivenolje
  • salt og pepper

Rør ut pestoen i litt vann og bland med brødsmuler. Dekk kveitefileten med pestoblandingen og stek på 200 grader til fisken skiver seg. Skjær squashen i skiver og fennikel i staver, bland med olivenolje, salt og pepper. Lekk fennikelen i en ildfast form og ha i squashen kanskje 10 min senere. Stek i samme ovn som fisken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s