Pestonade

Ingredienser

  • Sorte oliven
  • Ristede solsikkekjerner
  • Olivenolje
  • Hvitløk
  • Ansjos (utvannet, hadde vært i saltlake, fra Collioure)
  • Fersk basilikum
  • Sitron

– Mos alt sammen med stavmikser. Smak til. Pestonaden trenger ikke pepper hvis du har rikelig med fersk basilikum – og ha for Guds skyld ikke salt i! Ansjos og oliven er salt nok. Vet ikke hvordan mengdeforholdene var her – kanskje fire ansjoser, et kvart glass oliven, en fjerdedels potte med basilikum? En hel stor stekepannebunn dekket med solsikkekjerner, i hvert fall. Tre kvart sitron. Dette er så logisk at det på en måte lager seg selv. Du må bare smake underveis. Hovedpoenget er uansett at både mannen og babyen sitter og glefser pestonaden i seg mens de sier “MMMMH!”.

Holder seg noen dager i kjøleskap, kan brukes til sånn omtrent alt. Vi hadde pestonaden til stekt skrei og kokte miniartisjokker – har planlagt å ha resten til pasta om et par dager.

Bilde

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s