Gnocchi med salviesmør

Gnocchi. Smør (og da mener jeg skikkelig smør). Olivenolje. Frisk salvie. Pinjekjerner. Parmesan av den gode typen. Sitron. Salt, pepper, Rødvin. Der er handlelisten din for tidenes enkleste og deiligste guilty pleasure-middag du kan spise i sofakroken en søndag kveld, mens du ser på House of cards på Netflix.

27f8917e6e3c11e29bea22000a1f90d2_7

Rist pinjekjerner i tørr panne. Riv Parmesan, et lite lass må til.

Kok opp vann, ha i salt og olivenolje.

Smelt smør og ha i en dæsj god olivenolje. Finhakk et lass med frisk salvie, og la det boble i smøret. Tilsett litt salt, pepper og frisk sitron. Smak, men ikke vær for tøff i trynet, blås på skjea først, varmt smør er fortsatt varmt smør.

Ha gnocchien oppi det kokende vannet. Den er ferdig når den flyter til overflaten. Hell av vann, fordel på tallerkene, strø over parmesan, pinjekjerner, litt mer salt og pepper, noen dråper sitron.

Hell rødvin i glasset, trykk play.

Advertisements

3 thoughts on “Gnocchi med salviesmør

    • Jeg kjøper den. Synes den butikkjøpte smaker fint, hvertfall hvis man skal ha potetgnocchi! kan heller kokkelere litt ekstra om den skal være av noe annet. jeg synes ikke pinjekjerner er så fryktelig tungt, egentlig? fungerer som en fin kontrast i denne retten, både på grunn av smak og konsistens. hvis den oppleves tung, er det bedre å kutte ned på parmesanen, vil jeg tro. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s