Lettlaget laksegryte for en

Selv om man lever alene, trenger man ikke spise kjipe middager. Det har vært mitt mantra ganske lenge. Men noen ganger orker man ikke bruke en evighet av tid på å forberede god mat. Da er løsningen å bruke kort tid på å lage mat som mer eller mindre lager seg selv. Som denne laksegryta.

Ingrediensene samlet.

Ingrediensene samlet.

For en rett til èn person, bruker jeg 1 stk laksefilet, samt det jeg måtte finne av grønnsaker i kjøleskapet. Denne gangen ble det

  • en (gul) løk
  • en mellomstor potet (skulle gjerne hatt to, men det var den siste!)
  • en halv paprika
  • 1/4 boks med rosenkål, kanskje omtrent 10 stykker

Du kan fint bruke andre grønnsaker om du har det og har lyst, jeg kan tenke meg at f.eks. gulrot, sukkererter, vårløk og kanskje selleri hadde blitt godt. Eller søtpotet, eller kålrabi… Se hva du har i skapet! I tillegg brukte jeg altså en laksefilet (porsjonspakke) og en terning med grønnsaksbuljong, kokt i 1/2 liter vann.

Grønnsaksbuljongen koker i en minikjele

Grønnsaksbuljongen koker i en minikjele

Første trinn:
Rør ut buljongterningen i en halvliter vann og la det koke opp og koke inn. Still ovnen inn på 180-200 grader.

Ferdigkutta grønnsaker

Ferdigkutta grønnsaker

Andre trinn:
Mens buljongen koker og ovnen varmes: Kutt løken i båter. Kutt poteten i biter, gjerne terninger. Skjær paprikaen i strimler, og del dem opp hvis de blir for lange. Del rosenkålene i to (og hvis de er store: i fire). Dander grønnsakene oppi ei ildfast form.

Alt er i forma, klart til å settes inn i ovnen.

Alt er i forma, klart til å settes inn i ovnen.

Tredje trinn:
Hell den ferdig innkokte buljongen over grønnsakene. Legg laksefileten på toppen, oppå grønnsakene. Krydre med salt, pepper og evt annet krydder etter ønske. Jeg hadde litt persille oppå laksen, pluss at jeg hadde noen laurbærblader i buljongen. Laurbærblader er fint når man skal lage fisk; det gjør noe med smaken.

Ferdig stekt, klart til en siste finish og deretter bespisning!

Ferdig stekt, klart til en siste finish og deretter bespisning!

Fjerde trinn:
Sett gryta inn i ovnen når den har nådd ønsket temperatur. La stå inne i minst 30 minutter, til du ser at fiskekjøttet er gjennomdampet og ferdig. Ta gryta ut av ovnen, ta fisken og grønnsakene over på tallerkenen – og nyt maten!

Denne retten kan serveres/inntas med ris, eller med brød ved siden av. Går du for lavkarbo, spiser du den som den er. Selv liker jeg å ha på en dæsj rømme, og guacamole funker også som dressing. Varier etter eget ønske.

God appetitt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s