Ferske vårruller med tofu og peanøttsaus on the side

Hei! En oppdatert versjon av denne oppskriften er å finne på Mias nye helvegetariske matblogg, Green Bonanza.

 

 

Ferske vårruller er, som andre har skrevet om tidligere her, er noe av det enkleste og beste man kan lage når man har lyst på noe som er friskt, sunt, og tilfeldigvis har huset fullt av rester. De kan fylles med hva som helst! Og det blir enda bedre når man kan vispe sammen en (ikke fullt så sunn) peanøttsaus til å dyppe dem i.

Peanøttsaus

  • 2 ss peanøttsmør (av den rene typen, ikke den som er tilsatt drit.)
  • 2 ss tamarin (eller vanlig soyasaus, selvfølgelig)
  • 5-6 ss varmt vann
  • En halv kinahvitløk, finhakket (2-3 vanlige fedd, ca)
  • Like mye ingefær som hvitløk, finhakket
  • En halv teskje chilli (jeg brukte tørka chilliflakes)
  • En teskje peanøttolje (bruk eventuelt smaksfri olje som erstatning, ikke oliven)

Alt vispes sammen i en liten bolle, og voila, du har noe å duppe vårrullene dine i!

Mine vårruller, denne gangen

  • Kinakål
  • Strimlet gulrot
  • Frisk mynte
  • Risnudler
  • Marinert tofu, pannestekt

I tofumarinaden, denne gangen

  • En halv-trekvart finhakket kinahvitløk (2-3 fedd vanlig)
  • Like mye ingefær som hvitløk
  • 1 teskje tørket chilli
  • 1 teskje honning (akasie, feks)
  • 4-5 ss varmt vann
  • 2-3 ss soyasaus/tamarin
  • 1-2 ss peanøttolje

Visp sammen marinaden, strimle tofuen, og la den ligge i marinaden mens du visper peanøttsausen og strimler de andre grønnsakene til vårrullene. Så kan du steke strimlene i litt vanlig olje eller peanøttolje, før du pakker vårrullene pent inn, dypper dem i peanøttsaus og sier MMMMMmm.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s