Grønn curry med tofu og aubergin

Noen ganger er en hot curry det beste som finnes. Spesielt hvis man får to forskjellige typer auberginer oppi den, og ingen av dem er den vanlige store. Oh La La! I Oslo kan man finne de auberginetypene jeg har brukt på A-Marked rett ved Torggata.

curry

Denne kan selvfølgelig varieres med kjøtt istedet for tofu, men: Hvis du bruker tofu, gjør sånn: Strø maizenna på en tallerken, og sleng tofuterningene litt rundt i den (trenger ikke presse ut vannet på forhånd), og legg dem i en stekepanne som har et par mm med smaksnøytral olje ferdig oppvarmet på medium varme. pepre litt, snu dem rundt et par ganger, la de ligge til de er gyldne, og legg så til sides. skal du bruke kjøtt kan du sikkert steke dem rett i den andre panna, som jeg kommer til nå:

varm opp et par spiseskjeer smaksnøytral olje (jeg bruker raps). rør inn et par teskjeer grønn currypaste (mengde varierer etter styrke, så vær litt forsiktig til å begynne med). la det surre i panna noen minutter, sammen med en til to teskjeer brunt sukker. ha oppi hakket sitrongress (best med ferskt – bank enden med en hammer, kutt den opp og sleng oppi), ca 1 ts med hakket hvitløk og tilsvarende mengde hakket ingefær, og omtrent 1 ts med knust kaffir limeblader (kan erstattes med skallet av en lime). la det surre noen minutter til. ha oppi en halv gul løk3-4 babyauberginer og 10-12 hvite auberginer (kan selvfølgelig byttes ut med andre grønnsaker. ser for meg at hvis man skal steke kjøtt i panna, er dette riktig tidspunkt å ha det oppi. det vet jeg egentlig ingenting om). la det surre et par minutter til, for så å ha oppi en dæsj eller tre lys soyasaus (kan sikkert bruke vanlig også, men i curry foretrekker jeg lys. den skal gi saltsmak, ikke soyasmak). ha så oppi en boks med kokosmelk, og la den koke opp. den skal ikke koke lenge, bare koke opp. ta den av panna, den tykner og smaken setter seg når den får hvile et par minutter. ha så oppi de ferdigstekte tofubitene hvis du bruker sånt. skvis limesaft og dryss fersk koriander over (du kan godt ha litt i panna også).

jeg bruker stort sett ikke pepper eller salt i denne, da styrken kommer fra curry og saltet fra soyasausen, men smak deg frem. dryss mer koriander over til slutt, og spis med ris. og øl.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s