Dampede BLÅSKJELL i hvitvin!

Blåskjell, ja. Muligens noe av det beste som finnes i hele verden. Her er min oppskrift på en svært enkel blåskjellrett, som smaker guddommelig. Rett og slett.

Siden Nakne kvinners Mia, er duperfan av lister, dedikeres denne oppskriften til henne. Jeg skal til og med bruke fet font, for å understreke listen min.

Jeg skal heller ikke forsøke å være morsom. (Joda!)

Blåskjell får du hos fiskehandleren eller hos såkalte kvalitetskjeder som Meny eller Safari.

Dette trenger du:

1 nett blåskjell pr. 2 personer.

1 rødløk eller 2 sjarlottlauk

1 hel hvitløk

1/2 fersk rød chili

3 dl. hvitvin, eller mathvitvin

1 dl. vann

Følgende krydder skal brukes i denne retten:

Spisskummin, karri, persille og basilikum.

Det forslitte trikset med å knipse på blåskjellene for å få dem til å lukke seg (altså for å sjekke om de lever, hvilket de for at du ikke skal dø den mye omtalte blåskjell-døden) er vi ferdig med for lenge siden. Man fyller helt enkelt en stor bolle med kaldt vann og kaster blåskjellene oppi. De som lukker seg kan spises. De som ikke lukker seg kan du gi til kattene dine.

Fyr i gang en stor stekepanne eller kjele (du trenger litt kunstnerisk plass) og surr olje sammen med oppkuttet løk, hvitløk og chili. Ikke stek. Det skal ikke brunes. Hell oppi vin og kanskje en dl. vann. Når dette koker, kaster du skjellene oppi og setter på lokk et par minutter. Krydre med ovennevnte krydder og vend forsiktig skjellene rundt i pannen. Skru ned platen og la det dampe under lokk til skjellene åpner seg helt.

Ta deg et glass rødvin mens du venter, såklart.

Blåskjellene serveres i stor bolle med fersk persille på toppen.

Tilbehør: Pestobrød.

Skjær opp hvitløksbrød i tynnetynne skiver. 1 brød er nok til 2 personer.

Fordel grønn eller rød pesto (your choice) utover hvitløksbrødene og topp dem med en liten dæsj cheddar eller mozarella. Krydre med oregano eller basilikum.

Lag aioli, som du kan dyppe brødene i. Dette har du ved siden av blåskjellene.

Jeg lover at kroppen blir glad.

Dette måltidet må selvsagt serveres med en god italiensk rødvin. Eller, hvis du er i det lette hjørnet, en deilig proscecco.

Ren nytelse. Fra havet. Bilde

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s