Rødbeteburgere som faktisk henger sammen!

En supergod oppskrift på rødbeteburgere som henger sammen og er dødsdeilige å ha i fryseren. Jeg har lurt mang en kjøtteter og vegetarburgermotstander med denne herligheten. Den har slått an hos alle!

Sånn gjør du det:

1.2 dl vann
0,6 dl hirse
en liten klype med fennikkelfrø
litt salt

4 små rødbeter
1/2 squash
1 stor gulrot
1 løk
4 egg
1 håndfull sitronmelisse
salt og pepper

Skyll hirsen i varmt vann samtidig som vannet koker opp. Tilsett hirsen, og kok den på lav varme i ca 10 minutter. Sett det til side, og rasp rødbeter, squash, gulrot og løk. Nå tar du på deg hansker hvis du er singel og skal på date, da hendene dine blir farget av rødbetene. Rør i eggene, sitronmelissen, hirsen og krydder. Kjør en teststekerunde, og putt i litt mel hvis burgerne ikke henger sammen.

Pitabrød:

600 gram hvetemel
Litt tørrgjær (holder med en kvart pose eller litt mindre)
En teskje salt
En teskje sukker
3-4 spisekjeer olivenolje
4 dl vann

Bland sammen og kna i 10 min. Heve en time (eller natta over hvis den står kjølig, gjerne i kjøleskap). Kjevle ut 8 emner, paddeflatt. Steik på 300 grader grill med varmluft i et par minutter, til de blåser seg opp. Legg dem på rist til avkjøling. Brødene blir litt mykere i skorpa når dampen har gått ut, hvis du vil ha hardere skorpe kan du ettersteke dem litt. Kan også brukes til pizzadeig.

Tilbehør:

Småpoteter vendt i olivenolje, salt, pepper, oregano og timian. Eventuelt annet krydder
Tzatziki (gresk/tyrkisk yoghurt, agurk, hvitløk og sitron)
Stekt sopp og annet deilig burgertilbehør.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s