Vegansk sjokoladekake med myntelimetopping

Hei! En ny variant av denne kaka er å finne på Mias nye blogg, Green Bonanza.

 

 

Dette er verdens beste sjokoladekake. Den er uten egg og melk, den er enkel å lage, og den blir helt svart. Ikke fordi den er brent, men fordi den er full av kakao. Det liker jeg godt.

Svart, vegansk sjokoladekake

I den store bollen, bland følgende:

  • 300 gram hvetemel
  • 230 gram sukker
  • 1 teskje salt
  • 2 teskjeer natron
  • 50 gram 100% kakaopulver (jeg bruker denne, men Freias bakekakao er også 100%)

I den lille bollen, bland følgende:

  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1,3 dl olje (type smakløs)
  • 3,5 dl vann
  • 1,5 spiseskjeer eplesidereddik

Bland det som er i den lille bollen, inn i den store bollen. Da har du kakedeigen din. Smak på den, den er god. I en springform på 20-22 cm (medium størrelse, omtrent) smører du først litt olje, deretter drysser du mel oppi, for at kaka ikke skal bli sittende fast i formen. Stekes på ca 180 grader i ca 45 minutter. Den vil nok sprekke litt på toppen, men det gjør ingenting. De sprekkene tetter du igjen med glasur etterpå, sånn at de som får akkurat den biten, får ekstra mye glasur. Stikk en trepinne ned i kaka, når det ikke henger igjen røre, er den ferdig. La kaka avkjøle seg i formen.

Myntelimetopping

  • Ca en tredjedel av en boks blå soft flora (den er vegansk)
  • Akkurat så mye finhakket frisk mynte som du måtte ønske. Jeg liker masse.
  • Melis
  • Grønn konditorfarge

Smøret bør få stå på benken en stund før du begynner å mikse det sammen med melis og mynte. Akkurat hvor mye melis som trengs har jeg ikke noe tall på. Til konsistensen er god. Visp det sammen med en kjøkkenmaskin eller miksmaster, og fyll på med grønnfarge til den er finfin, eller knæsj, alt ettersom hva du ønsker. Putt “smør”kremen i en tubepose, og lag et slags mønster om du gidder det, eventuelt smør den utover kaka. Kan godt oppbevares i kjøleskapet frem til spising, da får kremen “satt seg”.

Drikkes med portvin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s