Wok – med eller uten svinekjøtt, men definitivt med selleri

I dag hadde jeg lyst på noe med sitrus i. Opprinnelig en lettvint vegetarrett som jeg laget mye av i mine vegetar-dager, har jeg nå lagt til litt svinekjøtt.  Men altså; den funker helt godt uten!

Du trenger:

2 appelsiner
7-8 selleristenger
persille (jeg brukte bladpersille i dag) (en håndfull?)
valnøtter (en håndfull?)
sort pepper
(salt  – jeg bruker nesten ikke salt, men du kan selvsagt gjøre det om du vil).
(en pakke oppskåret svinekjøtt)

Om du lager denne med kjøtt, kan du begynne med å steke kjøttet før du legger det til side en stund.

Sellerien skjæres opp i små båter eller biter (jeg tar bare en kniv og kutter den opp diagonalt). Rasp skallet på appelsinene, og skjær deretter av resten av skallet samt det hvite rundt frukten. Skjær appelsinene i båter.

Jeg har litt smør i en wok, og kaster i sellerien, appelsinskall og halvparten av appelsinbåtene.  Lar dette ligge under lokk en stund.

I mellomtiden hakker du opp valnøtter og persille.  Dersom du lager dette med kjøtt, kan du legge svinekjøttet i woken etter ca 8 minutter og la den koke seg ferdig sammen med sellerien og appelsinbåtene.  Ellers lar du det bare putre i ca 10 minutter til sellerien begynner å bli myk.

Bland inn resten av appelsinbåtene. Dryss over med persille og valnøtter og server. I dag serverte jeg dette med byggris, men vanlig ris går selvsagt også bra.

 

P.S restene kan du også ta rett på skiven i morgen.

Advertisements

One thought on “Wok – med eller uten svinekjøtt, men definitivt med selleri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s