Ina på kjøkkenet MED gønner og Rudolf.

Det hender at familien spiser andre greier enn M. Det er sant. (Vi drikker også vin.)

 

Neida!

Jeg kom igrunnen bare over denne oppskriften. Og den fungerte. På en sånn velfungerende måte. Den satt, nemlig! Og jeg deler selvfølgelig uhemmet med den gemene hop! Kjøkkenet luktet faktisk så innigranskauen godt og resultatet ble så lekkert visuelt sett. At jeg glemte å ta bilde av den. Sorry. Men i hvert fall. Her er det som skjedde på kjøkkenet mitt i går. Så, snurr grytene!

Inas Vilt kremede suppe ! (Kremet viltsuppe)

3 sjampinjonger, 1 håndfull snittebønner, 1 vakkert eple (gjerne fra din egen hage), 1 stram gulrot, 1 dæsj erter, 1 sellerirot, 1 klype sukker, 2 klyper salt, 1 løk (gjerne purre eller vårløk. Når det gjelder megde: bruk fornuften!), passende mengde kjøtt (her trenger du ikke bruke fornuften), og bruk helst et stort reinsdyr som du parterer selv, mens du hyler av fryd, rapsolje (til å surre grønnsakene i), diverse krydder som passer til vilt, hvitløk (masse masse, og enda litt til), 8 dl. melk og 2 dl. vann. Og 2 dl. fløte (mot slutten av koketiden, ellers skiller den seg! Det lærte jeg på sløyden.)

Syng littegranne, mens du koker opp i 8-10 minutter. (Ikke du selvsagt. Suppen.)

Du kan også bruke annet viltkjøtt (eller en roligere type kjøtt) i suppen hvis du ikke finner noe reinsdyr i umiddelbar nærhet.

Surr bacon (her i huset kaller vi det bare beik, for det er så mye enklere) på stekepannen og ikke vær beskjeden! Bruk gjerne 2 pakker (siden beik er så dritgodt!), kutt opp 10 formfulle rosenkål (de du har hatt liggende i frysen i 4 måneder fordi du kjøpte feile pakker med grønnsaker og du holder på å bli gal av dem fordi de bare opptar plass) i strimler mens de skriker om nåde. Skjær opp enda litt mer sjampinjong og 1 liten løk. Dette siste her, er garnityren, hvis det skulle være noe uklart rundt det.

Hell suppe i skåler og kast over masse beik, strimlet rosenkål, løk og sjampinjong mens du danser tango, eller annen type dans du nylig avsluttet på et sånt hipsterkurs.

 

Okå. Da er du i mål.

Suppen spises i andakt, med sølvskje.Husk bordbønn.

Og i glasset: en mørk spennende italiener.

M kan inntas som ventemat og/eller dessert.

Lykketil, altså.

Advertisements

2 thoughts on “Ina på kjøkkenet MED gønner og Rudolf.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s