Kanelboller for gravide kvinner og andre som bare MÅ ha kanelboller

I dag fant jeg ingenting i hele verden jeg hadde lyst på til middag, men jeg fant ut at jeg hadde lyst på kanelboller før eller etter nevnte middag. Og boller er ikke for ille, for man kan fryse en porsjon og tine opp senere (om man da ikke spiser alt på en gang og skylder på voksende babymage…)

Du begynner med deigen. Den inneholder i dag:

150 gram smeltet smør
4 dl melk
1 egg
ca 750-780 g hvetemel
3 ss sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1 pose tørrgjær

Jeg blander det tørre i en skål og det våte i en skål før jeg rører det sammen til deig.  Deretter setter jeg til heving ved å sette bolleskålen varmt vann (37+ grader) i 20-30 minutter.

Det kan bli litt mye deig for en liten kjøkkenbenk, så jeg deler den i to partier. Tar deigen, ruller den sammen til en lang pølse og så kjevler den flat ut.  Smelter litt smør og pensler på, strør med sukker og kanel, og ruller deigen sammen til en pølse igjen- denne skjærer jeg opp i biter som legges på brett på ovnen og hever mens jeg går i gang med parti nr to…

Til slutt pensler jeg over alle bollene med et egg, og steker et brett om gangen. (Noen drysser også sukker over bollene før de går i ovnen igjen, men jeg liker ikke for mye sukker og står over).

Stekes på 225 grader i 10-15 minutter.

Denne deigen syns jeg er fantastisk lett å jobbe med, og dessuten inneholder den mindre sukker enn en del av de andre variantene. Deigen gir nok til to brett med boller. Så spis de du vil ha og frys ned resten til en drittdag der boller er det som skal til! 

Advertisements

2 thoughts on “Kanelboller for gravide kvinner og andre som bare MÅ ha kanelboller

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s