Lunsj

Man er på en finca sør i Spania. Man tager en aubergine og en enorm tomat fra fincaens avling, disse skjærer man i tykke skiver. Man tager noen egg. Man tager gammelt salt og pepper som man finner i skapene, samt litt olivenolje som sikkert har vært åpen i årevis. Man tager en spekepølse. Man steker alt, bortsett fra spekepølsen. Man åpner en flaske rosévin.

Det ble ikke spesielt godt, faktisk, eller, joda, men liksom bare greit nok, men det er helligdag i Spania i dag og ingen butikker er åpne, måtte bruke det vi hadde. Likevel kult å spise så ferske grønnsaker som … bærer sin egen smak. Og så er det noe veldig ærlig og redelig med stekt egg.

Hva kunne man gjort i stedet, med de samme ingrediensene?

 

Stygg aubergine fra bakhagen smaker best

Advertisements

2 thoughts on “Lunsj

  1. Dette er jo nesten som en mysteri box jo! Tror jeg ville ha saltet aubergineskivene, Og så laget en eggestand. Lagt tomater og auberginerskiver lagvis i formen og helt eggestanden over. Jeg tror jeg ville ha stekt pølsene og lagt de i eggestanden også.

  2. Jeg er hverken naken, kvinne eller særlig ofte til hest, men tillater meg likevel et forslag, om det tillates.

    Bak auberginen hel med et par gaffelpunkturer, i tre kvarter omtrent. Skrap ut innholdet i en bolle, rør det sammen, og smak til med olivenolje, gammelt salt og pepper, litt sitronsaft eller annet syrlig, og litt kummin om du skulle ha det liggende. La tomatbiter surre litt sammen med rosévin, olivenolje og litt løk/hvitløk, om det er å oppdrive, mens du lar skiver av spekepølse enten steke i panne eller crispe i ovn. Av eggeplomme og olivenolje pluss den samme syren som i auberginerøren, lager du majones, som smaksettes med det som måtte finnes i skapet. Eggene blir en myk og deilig eggerøre. Litt brød nå, så er det klart.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s